Valuta
RON
  • EUR
  • RON

Sfaturi de la profesionisti

Vezi toate articolele

Alerte de stocuri: Ce sunt ele și cum se poate beneficia de ele?

Alerte de stocuri: Ce sunt ele și cum se poate beneficia de ele?


Realizarea corespunzătoare a managementului stocurilor este din ce în ce mai importantă pentru brandurile cu mai multe magazine și o abordare multicanal a vânzărilor.

Dacă utilizați un software de gestionare a stocurilor în afacerea dvs. de retail, sunteți deja pe calea cea bună.

Cu toate acestea, după ce ați implementat instrumentele potrivite, depinde de dvs. să implementați fluxuri de lucru și automatizări pentru ca software-ul dvs. să funcționeze proactiv. O modalitate de a face acest lucru este cu alerte de stoc.

Mai jos, vom analiza ce sunt alertele de stocuri, de ce sunt importante și cum le puteți utiliza atât pe plan intern, cât și pe partea de marketing a afacerii dvs. de retail.

Ce sunt alertele de stocuri?
Alertele de stocuri, denumite și alerte de inventar, vă avertizează când apare o modificare semnificativă sau notabilă în inventar. Multe companii utilizează alertele de stocuri scăzute, dar există și alte tipuri, inclusiv alertele pentru:

Noi expedieri

Stoc cu mișcare lentă

Comenzi în vrac sau mari

Reorganizarea stocului

Alertele cele mai bune pentru dvs. vor depinde de natura produsului, de afacere și de operațiunile de retail.

Majoritatea programelor de gestionare a stocurilor au o caracteristică de alertă de stoc. De obicei, se trimite o notificare unui anumit individ sau unui grup de persoane, atunci când un element îndeplinește parametrii stabiliți pentru o anumită alertă.

Valoarea alertelor de stocuri

Rularea stocurilor este o problemă foarte reală și costisitoare cu care se confruntă retailerii. Întreprinderile pierd foarte mulți bani pe an din cauza lipsei de stocuri, supra-stocurilor și retururilor. Luați în considerare acest lucru. Aproape un sfert din veniturile din vânzările cu amănuntul ale Amazon provin de la cumpărătorii care au încercat să achiziționeze un produs în magazin, dar nu l-au găsit în stoc. Alertele de stocuri sunt concepute pentru a ajuta comercianții să evite această problemă.

Alertele de inventar nu ajută doar la menținerea stocului. De asemenea, reduc mult posibilitatea producerii unor erori umane, ținându-vă automat la curent cu modificările stocurilor.

Dacă gestionați canale online și offline, mai multe locații ale magazinelor sau ambele, alertele de stoc vă pot ajuta să vă asigurați că fiecare locație are suficient stoc la îndemână pentru a satisface cererea.

Modalități de utilizare a alertelor de stocuri în afacerea dvs. cu amănuntul

Mențineți controlul operațional

Alertele de stocuri vă ajută echipa să aibă control logistic. Mai puține comenzi de ultimă oră și mai multe sisteme automatizate creează operațiuni de vânzare cu amănuntul perfecte și vă ajută echipa ta să gestioneze mai eficient stocul.

Specialiștii recomandă utilizarea unei cantități mai mari pentru alerta de stoc scăzut. Dacă alerta dvs. privind stocul redus vă spune că a mai rămas doar un produs, cu excepția cazului în care plătiți pentru o livrare rapidă a noii comenzi, este posibil să vă apară încă lipsă stoc.

Specialiștii sugerează, de asemenea, utilizarea unui prag mai mare pentru articolele dvs. cele mai populare și bine vândute, precum și pentru elementele a căror stoc se termină frecvent. Dacă au loc noi comenzi ale aceluiași produs, care sunt prea costisitoare, luați în considerare negocierea unui preț mai bun cu furnizorul dvs. pentru comenzile vrac.

Mulți furnizori vor oferi reduceri pentru comenzile mai mari. Aceasta este o oportunitate excelentă de a vă spori marjele și de a obține și mai mult profit de pe urma articolelor bine vândute.

Descoperiți când să creșteți sau să scădeți prețurile

O mulțime de alerte de stocuri scăzute pentru anumite produse pot indica faptul că este momentul potrivit pentru a crește prețurile. În același timp, o alertă de stoc pentru un stoc vechi ar putea însemna că este timpul să efectuați o reducere.

Fiți organizați în perioadele cu vânzări mari

Perioadele cu vânzări mari, fie că sunt în perioada sărbătorilor de iarnă, fie în altă perioadă prezintă mari oportunități de vânzare, dar aduc provocări logistice. Cererea imprevizibilă, volumul mai mare și angajații temporari care nu cunosc destul de bine aspectele și avantajele afacerii dvs. sunt doar câteva dintre lucrurile care contribuie la haosul din această perioadă.

Aceste perioade vin și trec repede, așa că este important să puteți reacționa la oportunitățile oferite la fel de rapid. Alertele de stoc vă pot ajuta să fiți la curent cu fluctuațiile stocului, astfel încât să puteți crea promoții, prețuri și măfuri pentru stocuri cu mișcare lentă, oferind echipei dvs. de cumpărători un spațiu pentru articole cu mișcare rapidă.

Alertele de stocuri sunt o modalitate excelentă de a fi la curent cu stocul existent și de a crea strategii de marketing și prețuri mai bune. Alertele automate vă pot ajuta pe dvs. și pe echipa dvs. să preveniți lipsa de stoc care este costisitoare.

De asemenea, pentru a eficientiza vânzările, noi, cei de la Rafturi Metalice de la A la Z, vă recomandăm să folosiți rafturi metalice pentru magazin de cea mai bună calitate. Dacă vă întrebați ce legătură au rafturile cu eficientizarea vânzărilor, vă putem spune că acestea au rol mai important decât vă puteți închipui, întrucât contribuie la punerea în evidență a produselor și la captarea atenției clienților.

Pe de altă parte, vă ajută să organizați mult mai bine produsele pe ele, astfel încât vă veți putea a seama ușor dacă există sau nu suficiente articole expuse.

Pentru o bună organizare a magazinului vă putem oferi diferite tipuri de rafturi: gondole, rafturi de perete, rafturi legume fructe etc. În plus, suntem pregătiți să vă oferim și cele mai bune sfaturi privind amenajarea magazinului. De ne veți contacta, nu veți regreta.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum